Energometan

NAZOVITE NAS: 01/3366450
O NAMA ZAKONSKI I ADMINISTRATIVNI OKVIR FAQ KONTAKT KORISNI LINKOVI NOVOSTI REKLAMACIJE JAVNA NABAVA
PRIRODNI PLIN POSTANITE POTROŠAČ PRIKLJUČAK UNUTARNJA PLINSKA INSTALACIJA OPSKRBA PRIRODNIM PLINOM STANJE BROJILA

Savjeti – pri planiranju i građenju

Pogledajte niz savjeta kojih se morate držati pri planiranju i građenju plinskih instalacija.

Kondenzacijski aparati i kotlovi neće efikasno iskoristiti temperaturu dimnih plinova ako sistem grijanja i izbor ogrjevnih tijela nije tome prilagođen (50 / 35 °C).
Podno grijanje zahtjeva dodatnu regulaciju a funkcionalno je samo u prostorijama u kojima se dugo ne boravi i za materijale podova s velikim koeficijentom prolaza topline, kao na primjer keramičke pločice ili kamen.
Regulacija pomoću vanjske temperature dosta je skuplja od termostatske regulacije iz prostora. Pri tome sustav mora biti savršeno balansiran (strane svijeta, osunčanost), a promjena unutarnje temperature puno je sporija od vanjske.
Neracionalno je ugrađivati plinski kombi aparat ako ima više potrošača potrošne tople vode i ako su oni udaljeni od aparata. Racionalno je ugraditi cirkulacijski aparat s malim spremnikom tople vode ili zaseban akumulacijski spremnik.
Grijanje pojedinačnim plinskim pećima je (možda) jeftinije u investiciji, ali zahtjeva složeniju plinsku instalaciju, grijanje je lokalno po prostorijama, loša je regulacija i manji faktor iskorištenja, osobito kod peći bez ventilatora.
Jedan cijevni krug centralnog grijanja je jeftinije rješenje ali nije najbolje. Više krugova (po ogrjevnim tijelima, prostorijama ili etažama) omogućava bolju regulaciju, lakše etažiranje sustava i razdvajanja mjerenja potrošnje plina ili kalorimetarsko mjerenje topline.
Grijanje infracrvenim zračenjem je velika prednost korištenja prirodnog plina. Jednostavna instalacija i povoljna cijena. No sustav neće dati očekivani rezultat ukoliko nemate dovoljno visine za ugradnju infragrijalica, ukoliko nisu raspoređene u zonu rada ljudi i ukoliko svaka nema svoju regulaciju.